CIJELI SVIJET P0LUDIO ZA OVIM: POPIJTE ČAŠU V0DE TAČNO U OVO VRIJEME! EVO I ZAŠTO…

Ovaj vrlo jednostavan i učinkovit trik može pomoći vašem tijelu da ostane zdravo kao i u prevenciji bolesti. Vi ćete morati prihvatiti ovo kao naviku i uživati u blagodetima koje nosi.

Glavna stvar koju treba da uradite jeste da svakog jutra popijete čašu vode. Zdravstvene prednosti ove rutine su odlične, a čak su i medicinski stručnjaci došli do ovih informacija putem svojih studija. Ako popijete čašu vode svako jutro odmah nakon što se probudite možete poboljšati svoje zdravlje.

Terapija vodom je također poznata kao japanska terapija vodom i vrlo je učinkovita i korisna u spriječavanju mnogih bolesti i zdravstvenih stanja kao što su:

Loš holesterol
Bol
Artritis
Kolitis
Migrena
Bol u prsima
Visok krvni pritisak

Postupak koji trebate slijediti ide ovako:

Popijte 650 ml vode nakon buđenja (to je oko 4 čaše). Izbjegavajte konzumiranje vode iz slavine, već uzmite destiliranu vodu ili dodati neke minerale poput sode bikarbone.

Ne povećavajte količinu jer vam u tom slučaju može naškoditi, ali i ne forsirati se, ako se ne može popiti taj iznos, onda pijte onoliko koliko možete, a zatim polako povećavati količinu.

Nakon 45 minuta od kako ste popili vodu, možete krenuti dnevnu rutinu kao doručak ili pranje zuba. Pijte najmanje 1 čašu vode prije svakog obroka i ne piti ništa drugo 2 sata nakon obroka.

Ovo će itekako poboljšati vaše zdravlje ako slijedite ove korake. Tretman je dovoljno raditi 10 dana za ublažavanje zatvora i želučanih problema, za snižavanje krvnog pritiska 30 dana, 90 dana za tuberkulozu, te 3 dana za artritis.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima