JEDE OVU ČORBU I MRŠAVI PO 3 KILOGRAMA SEDMIČNO: Evo kako se priprema, rezultat je fantastičan (RECEPT)

Ja se hranim kao medved”, kaže Amanda Rouz, naučnica koja je napisala knjigu sa takvim naslovom a sama oslabila čak 70 kilograma otkako je počela sa ovom dijetom.

Način ishrane koji u sebi kombinuje autofagiju i keto dijetu možda je pravo rješenje za mnoge kojima je prekomplikovano da broje kalorije i razmatraju razne jelovnike. Bazu uvijek čini čorba od kupusa, čiji recept vam iz praktičnih razloga ponavljamo i ovde: na pola glavice kupusa, ide po jedna šolja sjeckanog celera, luka, paprike i šargarepe. Povrće se prodinsta na malo maslinovog ulja, nalije supom od kocke, doda biber, origano i so po želji. Kad se ukuva, odložite u frižider i služite svakog dana po jedan tanjir za ručak.

Amandi je ova čorba malo dosadila, ali joj j podstrek dao jedan nutricionista, idejom da treba jesti manje obroka dnevno i da treba da budu u stilu keto ishrane – bez ugljenih hidrata. Riješila je da malo eksperimentiše i dobila odlične rezultate.

Amanda uz čorbu od kupusa svakog dana pojede ogromnu činiju salate, a onda – do narednog dana – pijucka vodu, čaj ili kafu. Kaže da zamisli da je, kao medved, u hibernaciji do sljedećeg ručka sutradan. Uz ovakvu ishranu ne preporučuju se intenzivni treninzi, ali laka šetnja je poželjna a redovno spavanje obavezno