3 TRIKA DA VRATITE BJELINU VAŠIM ČARAPAMA, SASTOJKE IMATE KOD KUĆE: Ne trebate ih bacati, BIT ĆE KAO NOVE

Svi znamo koliko je teško da bijele čarape zapravo ostanu bijele i koliko brzo poprime ružan sivkast ton, a često ih je nemoguće uopšte oprati tako da ne ostaju fleke i mrlje na njima.

Prije nego što ih bacite i zapucate u kupovinu novih, možda je bolje da isprobate trik koji se munjevito širi Internetom.

Veoma je jednostavan, a gotovo sigurno sve što vam je potrebno već imate u kući!

Potopite bijele čarape u slanu vodu

So nije korisna samo u kuhinji. Također se može koristiti u kupatilu. Na primjer, da sivim čarapama vratite nekadašnju bjelinu. Dovoljno ih je potopiti oko sat vremena u toplu vodu sa solju, a zatim oprati kao i obično.

profimedia-0316747596

Soda bikarbona sa limunom će vratiti snježno bijelu boju vaših čarapa

Univerzalna soda bikarbona je takođe korisna za pranje bijelih čarapa. Potopite ih u toplu vodu, pa preko njih premažite pastu od sode bikarbone i limunov sok. Učinite to tako što ćete čarape temeljito trljati kao da perete ručno. Stavite ih u toplu vodu još 15 minuta, a zatim operite kao i obično.

Sirće je izbelilo čarape

Sirće je odličan način da osvežite bele čarape. Ne samo da će vratiti njihovu prethodnu boju, već će imati i baktericidno i fungicidno dejstvo. Ovo je odličan način za efikasnu dezinfekciju ako perete na niskim temperaturama. Osim toga, sirće omekšava tkanine, pa će čarape biti prijatne na dodir. Samo ih potopite u vodu sa sirćetom, a zatim operite kao i obično.