ISPRED KOVČEGA STOJI TUŽNA PORUKA, danas sahrana Akija Rahimovskog: A ove riječi kidaju dušu

UAleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas se od Akija Rahimovskog opraštaju neutješni članovi porodice, najbliži prijatelji i kolege.

Među njima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik i brojni drugi.

Ispred kovčega sa Akijevim tijelom stoji posveta sa stihovima “Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju“, iz pjesme Parnog valjka “Moja je pjesma lagana”.

S obzirom na aktualne epidemiološke mejre, svi koji su voljeli Akija i žele da mu odaju počast, imaju priliku to da učine kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje mogu donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog muzičara, piše Index.hr.

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. januara, u bolnici u Novom Mjestu gdje je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih vokalnih interpretatora, frontmen Parnog Valjka i neumorni muzičar koji je kroz pet decenija karijere svojim jedinstvenim glasom i neumornom energijom izvedbe obilježio živote svih generacija.