JEDNA VRSTA HRANE SPUŠTA PRITISAK U SEKUNDI! Jeftina je i ukusna, a DOKAZANO djeluje na krvne sudove!

Pročitajte koja hrana spušta pritisak, jednu vrstu namirnica jedite svakog dana!

Opasnost od visokog krvnog pritiska može se smanjiti samo dvema jednostavnim izmenama u načinu ishrane. Potrebno je da povedete računa o unosu jedne namirnice, a drugu “pojačate” u svakodnevnoj ishrani!

Spuštanje krvnog pritiska odraziće se na zdravlje cijelog organizma – zaštitiće vas od srčanih oboljenja i bolesti bubrega, kao i degeneracije vida ili kognitivnih sposobnosti. A najefikasniji način za to je upravo korigovanje ishrane!

Studija objavljena u jednom britanskom žunalu utvrdila je da je dodavanje mahunarki ishrani efikasan način za spuštanje pritiska bez lijekova. Mahunarke sadrže mnogo vlakana, proteina i kalijuma, a sve to zajedno spušta pritisak na prirodan način. Mahunarke imaju i nizak glikemijski indeks što ih čini savršenim i za ljude koji paze na nivo šećera u krvi.

Povedite računa i o unosu soli, koju bi trebalo da smanjite ako vas muči pritisak. Mnogi ne znaju da će ovaj krivac za hipertenziju biti skriven čak i u vodi! Tu opet mahunarke stupaju na scenu, jer kalijum koji sadrže pomaže da se tijelo riješi natrijuma, odnosno soli koja podiže pritisak. Što više kalijuma unosite, to će bubrezima biti lakše da se izbore sa solju! Kalijum opušta zidove krvnih sudova, što dalje dovodi do obaranja pritiska.

Dakle, pazite na unos soli i svakodnevno jedite grah, sočivo, leblebije i druge namirnice iz ove “porodice”. Ukusne su, nisu skupe a srce će vam biti zahvalno!