MLADENCI OTVORILI POKLON KOVERTU KAD SU STIGLI KUĆI: Kad su vidjeli šta je unutra UMALO SE NISU ONESVIJESTILI

Ako ste mislili da ne postoji gori “poklon” od prazne koverte na svadbi, prevarili ste se.

Iako kažu da se poklonu u zube ne gleda, postoje ljudi kojima je to od velike važnosti. Vjerovali ili ne, poklon često može biti predmet rasprava i sukoba, posebno na svadbenim veseljima kada se “mjeri ko je šta i koliko donio”.

Kako se pokloni ne bi nagomilavali, često se dešava da mladenci, prije velikog dana, naglase šta žele za poklon. Ipak, danas je najčešća opcija novac, a mnogi smatraju da je to ujedno i najbolji poklon.

Tako je jedan mladi bračni par iz Leskovca odlučio da svojim gostima prije venčanja saopšti da je najbolje da im na poklon donesu koverte sa parama. Uz to, oni su komšiluku objašnjavali zbog čega misle da je novac najbolji poklon za veselje.

“Mi tim parama možemo da platimo bar restoran, odijelo, iznajmljivanje vjenčanice, a uređajima i bijelom tehnikom ne možemo ništa. Jedino da preprodajemo te poklone, jer smo kuću odavno opremili”, pričali su mladenci.

Međutim, ovaj njihov stav je razbjesnio mnoge rođake, pa i komšiluk koji je zbog svoje ljutnje došao na jednu ideju – da im donesu prazne koverte na svadbu. Kako su komšije pričale, na svadbi je na samom ulazu stajala kutija u kojoj gosti treba da ubace koverte. Mladenci su bili odmah pored nje i čekali goste da se fotografišu.”Pažljivo su posmatrali ko ubacuje kovertu, a ko je doneo poklon. Bilo je dosta zvanica sa kovertama”, pičala je jedna komšinica, koja je bila gost na svadbi.

Ako ste mislili da su prazne koverte najgora stvar koja može da vam se desi, prevarili ste se. Sve bi bilo u redu da se u kovertama zaista nalazio novac. Susjedi su poslje veselja proširili priču o dogovoru sa praznim kovertama, tačnije kovertama u koje su gosti stavili papirne maramice na kojima su hemijskom olovkom napisali “100 eura”, “50 eura”.

“Naredno jutro poslje svadbe, mladenci su bili bijesni kada su otvarali koverte, kuća se orila. Kažu da je bar dvadesetak koverata bilo prazno ili sa papirnim maramicama. Došli, najeli se i napili se i donjeli maramice – pa, sramota, pričali su u kući. Svojim parama su plaćali troškove veselja, a nisu stigli ni na putovanje na koje su planirali da odu ako im pretekne neki euro”, prepričavala je prva komšinica novopečenog para.