NAJJAČA VITAMINSKA BOMBA ZA JAČANJE IMUNITETA – NAPRAVITE STARI LIJEK OD 4 SASTOJKA: Ujutru obavezno uzmite 1 kašičicu!

Glavni prirodni sastojci u borbi protiv virusa, prehlada i gripa svakako su limun, med, đumbir i bijeli luk, a kada ove moćne prirode sastojke pune vitamina sjedinite, dobićete moćan lijek koji vam može pomoći da ublažite neprijatne simptome prehlade, poput kašlja, grlobolje i temperature, piše Sensa.

Ovu smjesu nazivaju prirodna bomba za imunitet, a možete je koristiti i preventivno kako biste ojačali imuni sistem i zaštitili organizam od oboljenja. Idealan je za hladne dane i sezone virusa i gripa. Bijeli luk je prirodni antibiotik, limun je pun vitamina C, a đumbir i med su prirodni antioksidansi – evo kako da od ovih namirnica napravite stari i provjeren lijek.

Sastojci:

6 čena bijelog luka
1 limun
200g šumbira
300g meda

Priprema:

Bijeli luk oljuštite, očistite i izgnječite. Sa limuna skinite koru nožem, pa ga isjeckajte na sitne kockice. Drugi limun iscedite dok ne dobijete sok. Sipajte isjeckan limun i sok od limuna u posudu sa izgnječenim bijelim lukom. Koricu korena đumbira ogulite, pa ga sitno izrendajte i dodajte u smjesu sa lukom i limunom. U istu smesu dodajte med, pa sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini.

Dobijeni lijek sipajte u teglu, poklopite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu. Možete uzimati kašičicu svakog jutra, a ukoliko vam ukus ne prija, 1 kašičicu lijeka prelijte sa poljicom tople vode, promiješajte i popijte.