Najskuplje tečnosti na svijetu koje je skoro NEMOGUĆE kupiti: Pogledajte listu

Za koje artikle smatrate da su skupi? Auta? Avioni? To su pretežno stvari kojih se sjetimo kada nas neko pita šta je skupo.

Ali, šta ako nas neko pita za tečnost koja je skupa? Šta biste rekli? U stvari, jedina tečnost na koju će većina vas pomislit jeste voda. Zapravo, nikom od nas ne bi pala na pamet tečnost koja je u stvari skupa.

Međutim, takav zaključak je pogrešan. Pogledajte listu najskupljih tečnosti na svijetu.

1. Ljudska krv

Krv ne bi trebala koštati mnogo jer je ima u izobilju, zar ne? Ali iskreno, to ne smanjuje cijenu krvi. Cijena krvi zavisi o krvnoj grupi, neke grupe su prilično rijetke, pa su ujedno veoma skupe. Ali, pored toga, troškovi obrade su preskupi.

2. GHB

GHB je prirodni supstanca koja se nalazi u nervni sistem ljudskog organizma. To se prodaje na ulicama kao ilegalna droga, a pod imenom “tečni ekstazi. ‘

3. Crna tinta za printer

To je lukava poslovna taktika koju kompanije koriste da zarade novac. Oni prodaju svoje printere po niskoj cijeni, a onda naplate puno spremnik sa tintom.

4. Živa

Živa – jedini metal koji se nalazi u tečnom stanju na sobnoj temperaturi. Nekada se koristio u medicini, dok nisu utvrženi toksični efekti, pa je njena upotreba preusmjerena na nebiološki rad, kao što su svijetleće sijalice.

5. Inzulin

 

Gušterača proizvodi inzulin u ljudskom tijelu. Međutim, oni koji se bore protiv šećerne bolesti moraju koristiti biohemijski proizvod inzulin. Iako je sigurno jeftiniji od organskog , to je veoma skupa tečnost.

6. Chanel No. 5

Chanel No. 5 je jedan od najskupljih parfema i izuzetno skup brend.

7. Krv potkova raka

Potkova rakova krvi je potrebna u velikim količinama, jer se koristi kako bi se utvrdilo da li je medicinski proizvod kontaminiran.

8. LSD

To je bio jedan od najpopularnijih lijekova 60-ih i 70-ih godina. Poznato je da je korisnik imao halucinacije.

9. Otrov kraljevske kobre

Kraljevska kobra je jedna od najotrovnijih zmija na svijetu. Njen otrov se koristi u izradi lijekova protiv bolova i protuotrova.

10. Otrov škorpije

 

Samo nekoliko vrsta škorpiona sadrže otrove koji su smrtonosni za ljudsku vrstu, a njihov otrov je izuzetno skup. To je tako jer se njihov otrov koristi za medicinske svrhe.