Objavljen KLJUČNI dokument koji apsolutno nikako ne ide Đokoviću u prilog

Objavljen KLJUČNI dokument koji apsolutno nikako ne ide Đokoviću u prilog

Danas je u javnost dospio pozitivan test na koronavirus temeljem kojeg Đoković tvrdi da ima pravo ulaska u Australiju zbog preboljenja koronavirusa, usprkos tome što nije vakcinisan.

Dugo se spekuliralo postoji li uopće spomenuti test, je li izdan tačno 16. decembra ili nekog drugog dana, ali danas su otklonjene sve sumnje koje su postojale.

Đoković je rezultat testa dobio u 20:19 sati 16. decembra, piše na samom nalazu. Sada također nema više nikakve dileme oko ranijih spekulacija po pitanju Đokovićeva kretanja – najboljih tenisač svijeta danima je zaražen hodao među ljudima.

Podsjetimo, Đoković je 17. decembra snimljen u društvu mnoštva djece kojoj je dijelio pehare, a na fotografijama se vidi da ne drži distancu i ne nosi masku, a dan ranije saznao je da je zaražen.

Nakon što je objavljena ova vijest, reagirao je i L'Equipe, koji je objavio fotografiju Đokovića u svojoj redakciji u kojoj je Srbin bio 18. decembra na snimanju jednog editoriala, a tom prilikom nikome nije rekao da je pozitivan.

“Đokovićevi odvjetnici su na 35 stranica australskom federalnom sudu pokušali osporiti odluku granične policije, ali Đokovićev navodno pozitivni covid-test sredinom prosinca stvari mu više otežava nego što mu olakšava”, objavio je L'Equipe uz fotografiju i link na tekst.

Treba dodati i da je Đoković 22. decembra odradio novi test na kojem je bio negativan.