OTPUŠITE ODVOD ZA SAMO 3 SEKUNDE: Uz ovaj JEDNOSTAVAN SASTOJAK koji svi imate u kuhinji riješite se zapušenih cijevi (VIDEO)

Ako muku mučite sa odvodom u kuhinji ili kupatilu, te se isti često zapuši ili voda ne otiče dovoljno brzo, ne morate odmah u pomoć zvati vodoinstalatera niti kupovati skupe preparate.

Postoje i jednostavni, a efektni “uradi sam” trikovi, za koje vam ne treba ništa, sem onoga što gotovo sigurno već imate u kuhinji. Dakle, pripremite sodu bikarbonu i alkoholno (bIijelo) sirće, pa najpre u odvod stavite nekoliko kašika sode bikarbone, a porom sipajte sirće.

Reakciju ćete momentalno vidjeti, a ovaj trik već su isprobali mnogi lifestyle blogeri, te tvrde da zaista pomaže, a neki su snimili i video na tu temu.

Ako iz nekog razloga ne želite da isprobate ovaj trik, ili trenutno u kući nemate oba sastojka, pokušajte i na sljedeće načine da otpušite odvod:

Za žičanim ofinjgerom

Staru vješalicu od tanke žice rasformite tako da dobijete ravnu žicu, a potom kraj iste savijte tako da napravite malu udicu. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite da “pecate”, kako biste izvukli ostatke hrane ili prljavštinu koja je i uzrok začepljenja.