Ovo je prva reakcija Nenada Periša na vijest da je pronađen Aleksa, potekle su i suze Share

Nenad Periš, otac Splićanina Mateja Periša, koji je nestao 30. decembra u Beogradu, zaplakao je večeras kada je čuo vijest da je pronađen nestali mladić Aleksa Stanković (21).

– Hvala Bogu da su dijete našli! Neka slave i u ljubavi i zdravlju žive zagrljeni do kraja živo tako – rekao je u emotivnoj izjavi Nenad Periš za Telegraf.rs.

Kako je rekao Nenad Periš, iz sveg srca se raduje jer je jedna majka našla svoje dijete.

Aleksa je policajcima rekao da je majci najavio da ide od kuće i da je dobrovoljno otišao. Mladić je iznajmio stan da dan na Vračaru i namjeravao je da otputuje u Kanadu. Nikome se nije javljao, saznaje Telegraf.rs.

Kako je večeras saopštio MUP, intenzivnim operativnim radom pripadnika MUP-a, PU Kruševac i PU Beograd, mladić je lociran u stanu na Vračaru gdje je pronađen u dobrom i stabilnom zdravstvenom stanju.

Kako je izjavio policiji, svojevoljno je otišao od kuće, a ne pod prisilom. Policija u saradnji sa nadležnim službama nastavlja rad na ovom slučaju.

Aleksa je nestao 28. decembra. Sa sobom je ponio sve diplome, svjedočanstva, sva dokumenta, zbog čega majka misli da je otišao negdje u inostranstvo, da mu je neko ponudio posao jer je odličan poznavalac kompjutera.

Ostavio joj je i poruku na kompjuteru da ide u inostranstvo da radi, da mu ta firma za koju je radio nudi posao, smještaj, vizu, da mu je sve obezbijeđeno.