Pazite koga u osnovnoj nazivate ružnim pačetom, mogli bi se gadno zeznuti u budućnosti (18 fotografija)

Pazite koga u osnovnoj nazivate ružnim pačetom, mogli bi se gadno zeznuti u budućnosti (18 fotografija)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

 

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

 

18.

BONUS
DOKTOR MARK HAJMAN TVRDI: Ako želite maksimalno da ojačate imunitet, ove 3 namirnice jedite svakog dana!

Sve što je neophodno za izgradnju jakog imuniteta, nalazi se u ovim namirnicama

Dobre bakterije u organizmu važne su za održavanje brojnih zdravih funkcija, kao što su jačanje imuniteta, regulisanje raspoloženja, elastičnost kože… U našem sistemu za varenje nalazi se “bezbroj” vrsta bakterija, a nutricionisti kažu da bi trebalo da obratite posebnu pažnju na namirnice koje prijaju jednoj od njih, a u pitanju je bakterija akkermansia muciniphila.

Ova bakterija veoma je važna u održavanju zdravlja cijelog organizma, a naročito zdravlja sluzokože, koja je barijera između našeg sistema za varenje i ostatka organizma. Kada je sluzokoža zdrava, nema rizika od bakterija i nesvarenih čestica hrane i njihovog dospevanja u krvotok.

“Tri namirnice koje su ključne za zdrav razvoj ove bakterije su zeleni čaj, nar i brusnice”, otkrio je doktor Mark Hajman.

“Svaka od ovih namirnica bogata je fitohemikalijama, sadrži tanin, flavonole, antocijanine, koji imaju odlična antoksidativna dejstva. U naru se nalaze i prebiotična vlakna, a u zelenom čaju i brusnicama antioksidanti.”

Antioksidansi su molekuli koji se nalaze u našem tijelu i prva su linija odbrane organizma, a glavna uloga im je zaštita tela od slobodnih radikala.

Njegov prijedlog je da za doručak pojedete ovsenu kašu sa dodatkom brusnica i nara i uz to popijete šolju zelenog čaja. Na ovaj način ćete tijelu obezbijediti sve neophodne materije za jačanje imunog sistema.

(stil.kurir.rs)