PROSTO IZLAZI SAM: KAKO BISTE UKLONILI KRPELJA U SEKUNDI, DOVOLJNA VAM JE SAMO JEDNA NAMIRNICA

PROSTO IZLAZI SAM: KAKO BISTE UKLONILI KRPELJA U SEKUNDI, DOVOLJNA VAM JE SAMO JEDNA NAMIRNICA

Nešto zaista nezgodno jeste kada nam se zalijepi krpelj. Tako mala životinjica, a tako ju je teško odstraniti. Ovdje ćemo vam pokazati način na koji ga lagano možete ukloniti:

Kao što smo već rekli, krpelji zaista mogu stvoriti probleme. Teško ih je odstraniti, a i kada ih odstranimo, nožica ili neki drugi dio tijela, može ostati.

Na to uvijek trebate obratiti pažnju jer može biti opasno ukoliko ostane bilo koji dio krpelja. Može doći do infekcija, pošto znamo da su oni prenosnici raznih bolesti. Napadaju i ljude i životinje.

Iz ovog razloga bi bilo najbolje da odete u ambulantu gdje će neko odstraniti. Također, kada šetate po šumi ili dugoj travi, nemojte da vam budu gole noge, već obucite nešto kako bi se zaštitili.

Ovdje ćemo vam pokazati jedan način na koji ih možete odstraniti, ali budite pažljivi i pazite da ne ostane slučajno koji dio za svaki slučaj.

Mjesto gdje se nalazi krpelj samo nasolite i stavite komad natopljene vate. Na ovaj način će krpelj izaći sam od sebe za otprilike 20 minuta.

Možete ga odnijeti i u laboratoriju kako bi se utvrdilo da li je prenosilac neke bolesti. Ipak, što se tiče odstranjivanja, najbolje bi bilo da odete ljekaru.

Izvor: Megaportal.info