SAMO 1 ČAŠA DNEVNO SPUŠTA PRITISAK: Jeftini sok je rješenje za hipertenziju, opušta krvne sudove za manje od 24h!

“Ovo je jeftino i lako dostupno rješenje za spuštanje pritiska”, navode autori studije. Popijte samo jednu čašu soka od cvekle dnevno!

Visok pritisak je zdravstveni problem koji ima ogroman broj ljudi, a ako se ne tretira može dovesti do komplikacija i drugih opasnih stanja.

Hipertenzija je “uvod” u bolesti srca i krvnih sudova, a mnogi ljudi se pitaju kako spustiti pritisak bez lijekova i traže prirodna rješenja za ovaj problem. Postoji više način da spustite pritisak na prirodan način a među njima je i konzumiranje ovog soka!

U žurnalu “Hipertenzija” objavljeno je istraživanje koje je pokazalo da sok od cvekle uspješno snižava krvni pritisak. Istraživanje je obuhvatilo 68 pacijenata čije je stanje praćeno tokom četiri nedelje.

Grupa ispitanika koji su pili sok od cvekle imali su niži pritisak već tokom prvih 24 sata! Pili su samo jednu čašu dnevno i imali znatno bolje rezultate od grupe koja je pila drugi sok.

Sok od cvekle, bogat nitratima, u količini od samo 250 mililitara na dan može da opusti zidove arterija. Pozitivan efekat je zabilježen i kratkoročno i dugoročno, navode autori studije.

“Nitrati u ishrani, poput onih koji se nalaze u soku od cvekle, predstavljaju jeftin, lako dostupan tretman za pacijente sa hipertenzijom”, navode autori studije sponzorisane od strane Britanske fondacije za srce.

(MONDO)