TRAVA VAM UPORNO RASTE IZMEĐU BETONA: Evo kako da je zauvijek iskorijenite – VIŠE SE NEĆE VRAĆATI

Sa toplim vremenom, biljke cvjetaju i rastu, što je jedan od glavnih razloga zbog kog volimo proljeće.

Međutim, isto kao što naše gajene biljke bujaju na mestima na kojima su posađene, tako se i na neželjenim mestima pojavljuju neželjeni korovi, koji čine da dvorište izgleda zapušteno.

Postoje različiti hemijski preparati kojima može da se reši ovaj problem, ali ne bi bilo loše da znate koji domaći preparati mogu da vam pomognu u uklanjanju dosadne trave.

Prije upotrebe bilo kod preparata, potrebno je da donekle skratite korov koji je iznikao iz betona ili između dekorativnih pločica u vašem dvorištu.

Sirće

Potrebno je da zalijete korov manjim količinama al*oholnog sirćeta, kako ono ne bi dospjelo u kontakt sa gajenim biljkama. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana zaredom i vremenom će korov početi da se suši.

So

So možete posuti direktno na korov, a možete napraviti i rastvor u razmjeri 3 prema 1 (tri merice vode na jednu mericu soli). So prodire duboko u zemlju i na mjestu na koje je prospete, neće više nicati nikakvo bilje.

Prašak za pecivo

Pre upotrebe praška za pecivo, natopite zemlju oko neželjene biljke. Nakon toga, sipajte prašak u debelom sloju. Ovu mjeru možete da koristite i prije nego što korov iznikne.