Tužna vijest: Maleni Rajan nije preživio

Iako su se svi nadali da je život pobijedio smrt, to se na žalost nije dogodilo i mali petogodišnji Rajan ubrzo pošto je izvučen iz bunara dubokog 32 metra u kome je proveo od utroka, dečak je na žalost preminuo.

Kako javljaju mediji dječak je na putu do bolnice izdahnuo i cijeli svijet koji je pet dana pratio njegovo spasavanje odaj počast ovom mališanu.

Kasno večeras oko 22 asa po srednjeevropskom vremenu marokanski spasioci su na površinu izvukli dječaka, koji je davao znakove života. On je munjevito prebačen u ambulantno vozilo i trebao je biti prebačen do lokalne bolnice.

Nažlost dječak je dok su mu pružali pomoć preminuo, što je izavalo tugu i bijes u celom svetu, jer su se nadali da će dječak preživjeti, na šta su ukazivali mnogi detalji.

Rajanov otac je prethodnih dana ispričao da popravljao bunar u vrijeme nesreće i rekao je da su on i Rajanova majka “razoreni i veoma zabrinuti”.

– U tom jednom trenutku sam skinuo pogled sa njega, mali je pao u bunar. Nisam oka sklopio od tad – rekao je on za novinski sajt “le360” u sredu.

Rajanova majka se obratila marokanskim medijima sa suzama u očima, prenosi BBC.

– Cijela porodica je izašla da ga traži. Onda smo shvatili da je pao u bunar. Još se nadam da će ga spasioci izvuči živog, rekla je ona.

Podsjetimo, dječak, koga su lokalni mediji identifikovali kao Rajana (5), se igrao u blizini bunara, kada je pao u ambis dubok 32 metara kroz uzanu rupu, široku 25 centimetara u blizini grada Šefšauen na sjeveru Maroka.