UBIO ČOVJEKA U POŽAREVCU IZ KRVNE OSVETE: Čekao 14 godina da vrati krvavi dug za sina

Prije pet godina u Požarevcu se dogodilo ubistvo iz krvne osvete koje je i dan danas ostalo u sjećanju stanovnika tog grada. Danima je Srbija pričala o ovom ubistvu.

Stojan Stanojević (75), je u junu 2016. u Požarevcu ubio Dragana Stepića (57) zbog krvne osvjete.

“Bilo je pitanje dana kada će Stojan osvjetiti sina. Više od 14 godina živio je u želji da kazni krivca. Nije vrijedelo ni to što je bio u zatvoru zbog prijetnji Draganu”, ispričali su tada Stojanovi poznanici.

Kako su tada posvjedočili očevici Stojanović je usmrtio Stepića, koji je nekada radio u “Preduzeću za puteve” kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.

“Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan je prišao Stepiću i bez riječi ispalio jedan metak u njega. Stepić je teško ranjen odmah odvezen u požarevačku bolnicu, gdje je preminuo. Nakon ubistva Stojan nije bježao već je ponijo pištolj sa sobom, otišao u policiju, predao ga i tražio dežurnog u stanici. Rekao mu je da je ubio čovjeka kog smatra odgovornim za smrt svog sina jedinca 2002 godine. Kazao je i da je sada sve gotovo i da sa njim mogu da rade šta hoće, jer je “pravda najzad zadovoljena”, rekao je tada izvor iz istrage.

Mještani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.

“Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro obezbijeđen. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić. Stojan je nakon tragedije prijetio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strepjeli smo da će ostvariti pretnje. Nažalost, to se i dogodilo”, ispričao je tada jedan od očevidaca.

Sudsko vijeće Višeg suda u Požarevcu osudilo je Stojana Stanojevića (75) iz Požarevca na 30 godina zatvora, zbog teškog ubistva. Osim za ubistvo, Stanojević je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja i nošenja vatrenog oružja.

Podsjećanja radi, posle nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da “Preduzeće za puteve“ ne izvodi radove preko jednog metra dubine, a rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest mjeseci u zatvoru zbog prijetnji Stepiću.

(Tpknews.com)