ZA SAMO 5 MINUTA SNIZITE KRVNI PRITISAK KOD KUĆE: Ruski doktor otkrio prirodan način koji sto posto radi

Ako ste se pitali da li postoji način da snizite pritisak brzo, bukvalno za 5 minuta i bez lekova, obavezno probajte ovu drevnu kinesku tehniku

Bolest od koje pati drugi Srbin i generalno jedna od najčešćih tegoba od koje boluje najveći dio svjetske populacije, jeste povišen pritisak. Stručnjaci napominju da glavni razlozi zbog kojih ne uspjevamo da ovu bolest držimo pod kontrolom jesu neredovno uzimanje terapije, stres i neadekvatna ishrana.

Kardiolozi i dijetolozi neprestano upozoravaju na namirnice koje dugoročno štete zdravlju tako što začepljuju krvne sudove i povećavaju rizik od hipertenzije. Istovremeno savetuju i da jelovnik obogatimo hranom koja pogoduje zdravlju i snižava pritisak.

A saznajte i koje vrijednosti krvog pritiska se smatraju idealnom, a koje su razlog za brigu.

Ukoliko ne postoji potreba za terapijom, što ćete dijagnostikovati lekari, možete da probate jedan drevni kinesku tehniku koja snižava krvni pritisak bukvalno za pet minuta i to bez lijekova.

Evo šta treba da radite…

Lu Hansen, doktor moskovskog fudbalskog kluba “Spartak” objasnio je da je u kineskoj medicini jedna stvar najvažnija a to je pravilan protok krvi do mišića i tkiva.

Ako krv stagnira u nekom dijelu organizma, onda to mjesto postaje “rizično” za razvoj bolesti. Problem se rešava tako što se omogući protok krvi u problematičnoj regiji i dozvoli organizmu da se zaceli. U tome može pomoći masaža, i to posebno dvije tačke.

Prvo mjesto koje je neophodno “tretirati” je zapravo linija koja prolazi iza ušne resice sve do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne smete da pritiskate, niti snažno masirate, jer tako možete izazvati suprotan efekat. Potrebno je da je nežno “mazite” laganim pokretom ruke odozgo na dole, jedva je dodirujući vrhovima prstiju. Ovo ponovite 10 puta sa jedne strane, pa isto toliko i sa druge strane uha i ključne kosti.

Druga regija se nalazi na licu, u nivou ušne resice, tačno pola centimetra od uha i u prvacu ka nosu. Za razliku od prethodne “tačke” ovu treba masirati nešto jače, po moinut sa obe strane. Kružite vrhovima prstiju snažno, ali ne do granice bola, bitno je da osećate kako vršite pritisak na određenu tačku.

Nakon ovog jednostavnog tretmana od bukvalno pet minuta, vaš pritisak bi trebalo da se snizi.