“CIJELI ŽIVOT SAM ZNALA DA NEŠTO NIJE U REDU S MOJOM PORODICOM”: Ispovijest žene koja je tek sa 23 godine saznala šokantnu istinu

U Polininoj porodici uvijek je bilo nešto neobično.

“Moj brat i ja smo komentarisali: Šta misliš da nije u redu sa našom porodicom? Zašto smo tako čudni? Ali to je bila misterija koja jednostavno nije dobijala odgovor.”

Njeni roditelji, Voren i Rut, razdvojili su se kada je imala pet godina, ljeto prije nego što je krenula u školu. Voren, uspješan biznismen, bio je teški pijanac koji je postajao nasilan, a sve je došlo do tačke koju Rut jednostavno nije mogla više da podnese, prenosi “Kurir“…

Kada je Polin imala sedam godina, Rut je odvela djecu na odmor 1.600 km daleko od njihove kuće u Vankouveru. Ali kada su stigli, Rut im je rekla da se nikad neće vratiti.

“Nije bilo prilike da se pozdravimo, bilo je to samo iznenada”, kaže Polin.

Kada je pitala majku zašto je to učinila, nikada nije dobila dobro objašnjenje.

“Samo bi rekla:” Žao mi je, ne mogu vam reći, kada budete stariji, reći ću vam.”

Ista stvar se dogodila ponovo četiri godine kasnije – ovaj put se porodica preselila na istočnu obalu Kanade.

Osim toga, život je bio sasvim normalan za Polininu porodicu, ali ispod površine ona je bila zbunjena, uznemirena i depresivna.

“Znala sam da se nešto loše dešava”, kaže ona. “Nisam znala šta je to, ali je uvijek postojao osjećaj nečeg lošeg što nije bilo izgovoreno.”

Do vremena kada je Polin napunila 11 godina, promijenila je šest različitih škola i izgubila kontakt sa svojim ocem.

Do 1988. godine, kada je Polin imala 23 godine, majka je pozvala telefonom sa neočekivanim prijedlogom.

“Rekla je, OK, spremna sam da objasnim sve ove čudne stvari koje su se dogodile tokom tvog života.”

Polin se susrela s majkom ispred motela na pola puta između dva grada u kojima su živjele. Kada je stigla, Rut je u njene ruke stavila poruku i praznu kovertu.

U poruci je pisalo: “Nemojt ništa da govoriš, skini svoj nakit, stavi ga u kovertu, objasnit ću, samo nemoj pričati.”

“To je bila najupečatljivija stvar. Mislio sam: Ko si ti? Šta to radiš? Ali uradila sam ono što mi je rekla,” prisjeća se Polin.

Njena majka je odvela u sobu u motelu, gdje joj se saopštila šokantne informacije.

Rut je rekla Polin da su proteklih 16 godina bili u bjekstvu od mafije i da je njena porodica bila meta, jer je njen otac, Voren, bio uključen u organizovani kriminal.

(Preuzeto sa: haber.ba)