NAPITAK ZA IMUNITET U KOJI SE NOVAK ĐOKOVIĆ KUNE! Ne počinje JUTRO bez njega – pun je VITAMINA, evo kako da ga napravite

Ako do sada niste probali sok od celera ili ste ga vešto izbegavali, vrijeme je da to prestanete. Celer, povrće koje je pronađeno još u Tutankamonovoj piramidi, sadrži vrlo malo zasićenih masti i holesterola. U ishrani se koristi koren, stabiljka i list, a tokom poslednjih godina stekao je veliku popularnost, piše Mondo.rs.

Njegov sinonim je “tečni lijek”, a hladno ceđeni napitak ima specifičan ukus i miris kojima mnogi ne mogu da odole. Ipak, najveća prednost ovog napitka krije se u jačanju imuniteta. Sama biljka i njeno sjeme sadrži jedinjenja koje nutricionisti nazivaju fitonutrijentima. Ona imaju snažna antioksidantna i protivupalna svojstva, za koja su zaslužni apigenin i luteolin.

Vitamin K, dobijen iz biljaka kakav je celer, jedan je od najefikasnijih u zaštiti od osteoporoze i preloma ili napuknuća kostiju. Ovaj vitamin omogućava taloženje kalcijuma u kostima i sprječava stvaranje osteoklasta, odnosno stanica koje razgrađuju kosti.
“Ovaj sok je pun minerala, soli i još neotkrivenih elementa koji čiste vašu jetru. Čini čuda, kako za mene i moju ženu, tako i za našu djecu. Doduše, oni ga ne uzimaju čistog, već s dodatkom soka od krastavca ili jabuke”, otkrio je Novak Đoković svojim pratiocima na društvenim mrežama ističući da smatra da je upravo ovaj sok ključ njegovog jakog zdravlja.

U nastavku pogledajte kako da ga napravite: