NOVAKOVI ADVOKATI OTKRILI CELOM SVETU! Sad znaju zašto je tražio izuzeće!

NOVAKOVI ADVOKATI OTKRILI CELOM SVETU! Sad znaju zašto je tražio izuzeće!

Danima svi traže od Novaka Đokovića da otkrije zašto je tražio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, a sad su ga dobili
Advokat Novaka Đokovića Nik Vud tokom suđenja rekao je da je u aplikaciji za vizu prvi teniser sveta izneo zahtev za medicinskim izuzećem od vakcine, u kojem nije stajalo da je neophodan dokaz za izuzeće

Ali, kako je advokat naveo, Đoković je svakako dostavio i taj dokaz. A, u pitanju je mogućnost kontraindikacija na vakcinu.

Naime, pre nego što je ušao u avion u Dubaiju, Đoković je podneo zahtev i rekao da ima medicinsku kontraindikaciju i da pripada u grupu B. Tada ne mora da podnese dokaz za to, samo da izjavi, ali je on svejedno dao dokaze Australijancima.

– Ne samo da je Đoković uradio sve da dostavi potrebnu dokumentaciju, nego je to učinio i pre nego što je seo u avion – kaže Vud.

Takođe, Vud je naveo da službenici nisu poštovali proceduru kako treba i optužuje australijsku vladu za poptuni nedostatak dokaza. Novakov advokat je rekao da viza nije odbijena iz konkretnog razloga već zbog mešavine dva razloga što ne bi trebalo da je relevantno.

Kaže da granični sužbenici nisu dali validno objšanjenje o namerama vlade Australije da suspenduje vizu Đokoviću. Po pravilima bi neko kome se ukida viza trebalo o tome ranije da bude obavešten i da mu se dozvoli vreme za reakciju. Kod Novaka to nije bio slučaj.