SRBIJO, SLAVI NOĆAS! Piksi ne krije oduševljenje posle plasmana na SP: Izjavom je digao aposlutno sve na noge

SRBIJO, SLAVI NOĆAS! Piksi ne krije oduševljenje posle plasmana na SP: Izjavom je digao aposlutno sve na noge

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, pošto je u Lisabonu pobijedila Portugal sa 2:1, u posljednjoj utakmici kvalifikacione Grupe A.

Pogledajte gol u 90. minuti kojim je Srbija “rasplakala” Ronalda i 60.000 Portugalaca poslala u OČAJ

Na stadionu Benfike Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančesa, a izjednačio je Dušan Tadić u 33. minutu. Pobjedonosni gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Nakon meča svoje prve utiske iznio je Dragan Stojković Piksi koji je bio nesvakidašnje smiren.

– Mislim da smo po onom što smo pokazali večeras zalsužuli da pobedimo. Momci su igrali sa dubokim uverenjem da možemo da prođemo dalje. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke u ekipi. Mi smo rekli da će ovo biti finale kada su počele kvalifikacije, to se i desilo. Znali smo da nas jedino pobeda vodi na željeno mesto. Poštovanje svih dogovorenih princpa donelo je to da Srbija treba da bude ponosna nacija. Ne bi se ništa promenilo da je ostalo nerešneo. Srbija ima da slavi noćas – rekao je selektor Orlova koji je objasnio zašto Mitrović nije igrao od starta meča.

– Moj posao je da ubedim igrače i osmislim taktiku, sve je na kraju ispalo onako kako treba. Taktički je streučni štab odradio dobar posao i igračima su preneneli sve do detalja, oni su to ispoštovali i ispalo je kako treba. Bila je prelepa igra, mi smo verovali u prolaz, niko od protivnika nema krila i može da se igra sa svima. Velika je stvar bila pobediti ovaj Portugal.

Stojković se na kratko dotakao i tradicije koja večeras nije bila na našoj strani.

– Tradicije postoje da se ruše. Eto, posle 37 godina pobedili smo Portugal u Lisabonu. Mi nemamo limit, radili smo perferktno i ova utakmica je na kraju pokazala ko je bolji. Imamo potencijal za velike stvari – zaključio je Piksi.