UMRLA DEVOJČICA (2) IZ KAKNJA – OPERISALA JE DOKTORKA BEZ LICENCE: Dženina sudbina je potresla region, roditelji OČAJNI!

UMRLA DEVOJČICA (2) IZ KAKNJA – OPERISALA JE DOKTORKA BEZ LICENCE: Dženina sudbina je potresla region, roditelji OČAJNI!

Otac je objavio tužnu vest da Džena nije izdržala, da se nije probudila iz kome u koju je upala nakon operacije.

 

Dvoipogodišnja devojčica iz Kaknja preminula je rano jutros. Devojčica je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, koju je izvela daoktorka bez licence.

Muris Gadžun, otac malene Džene, jutros je informisao prijatelje o tragediji koja se dogodila.

 

Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svet. Da ti dragi Alah podari lepi dženet”, napisao je Muris uz fotografiju ćerke na Fejsbuku.

Roditelji su naglasili da je dete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gde je dobila svu potrebnu medicinsku negu, ali da su njeni moždani živci “sagoreli” te da je živela na aparatima koji su je održavali u životu.

Dženi je ugrađena plastika u oko, koju telo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike koji je izvela doktorka koja, kako navode lokalni mediji, nije imala licencu lekarske komore KS, devojčica se nije probudila iz kome, pa je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu, kog su roditelji nakon događaja pitali šta se dešava i šta je dao devojčici, odgovorio je da ne zna šta se dešava.

“Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život…”, jedva je izgovorila je majka u ranijem razgovoru za medije.

Informacije o vremenu i mestu sahrane biće naknadno poznati.

Ovaj događaj koji je potresao region, vrlo izgledno će dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta, kao i ko je kriv za sve ono što se dogodilo dvoipogodišnjoj devojčici iz Kaknja.

(MONDO/Klix.ba)