UZNEMIRUJUĆ SNIMAK iz Zrenjanina: Radnici kineske fabrike deru mačku

Danas je u Zrenjaninu zabeležen gnusan snimak u kineskoj fabrici guma Linglong, na kome dvojica radnika fabrike, prema tvrdnjama autora, deru mačku.

Na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu nekog improvizovanog objekta na samom gradilištu fabrike.

Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Autori snimka su prvo pomislili da je u pitanju zec, ali kada su se dovoljno približili radnicima, uvideli su da je rasporena i odrana životinja zapravo mačka.

Upozoravamo vas da je SNIMAK UZNEMIRUJUĆ

POGLEDAJTE VIDEO

Inače, kako je Nova.rs ranije pisala, uslovi u kojima radnici fabrike automobilskih guma u izgradnji „Linglong“ u Zrenjaninu borave i spavaju podsećaju na radni logor u kom desetak ljudi boravi „nagurano“ u jednu prostoriju, bez ikakvih higijenskih uslova.

To se moglo videti i na fotografijama smeštaja kineskih radnika koje su se pojavile u javnosti. Naime, u goloj, betonskoj prostoriji smešteno je desetak metalnih kreveta na sprat, a kao improvizovane „pregrade“ između kreveta pričvršćeni su komadi zelenog najlona.

U sobi u kojoj radnici provode veći deo slobodnog vremena nema nijednog komada nameštaja, izuzev jedinog stola i poneke rasparne stolice. Takođe, većina soba nema sanitarni čvor, niti kupatilo.

Za sada nije poznato koliko radnika boravi u krugu fabrike koju zidaju u Zrenjaninu.

Prema rečima meštana, tu je navodno oko 300 radnika iz Kine, ali niko to tačno ne zna jer ih najčešće viđaju kroz ogradu fabrike.

Nova.rs