VANREDNO OBAĆANJE HRVATSKE POLICIJE ZBOG NESTANKA METEJE PERIŠA: Postoji verzija onoga što se dogodilo

VANREDNO OBAĆANJE HRVATSKE POLICIJE ZBOG NESTANKA METEJE PERIŠA: Postoji verzija onoga što se dogodilo

Hrvatska policija vanredno se obratila u Zagrebu zbog nestanka Mateja Periša u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra kada mu se po izlasku iz kluba “Gotik” gubi svaki trag.

– Koordinacija policije u Hrvatskoj i Srbiji se odvija od samog početka. Intenzitet traganja za Matejem se nastavlja i dalje. Potraga za njim je na najvišem nivou – direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i rekao da je sastancima sa srpskom policijom pristustvovao i Nenad Periš, otac.

Naglasio je da postoji verzija slučaja.

– Ništa ne ukazuje da je njegov nestanak posljedica nasilne radnje. Sve snimke smo pregledali, i ja nisam sretan što se ti snimci pojavljuju u javnosti. Srpska policija je sve detaljno ispratila i odradila je veliki posao jer su se pregledali sati i sati materijala. Odbačeno je sve što se ispostavilo da nema veze sa slučajem.

Možemo da kažemo da je osoba koja je bila obučena kao Matej došla do vode, ali nijedan policajac ne može da potvrdi da je to stvarno on.

Na pitanje o konzumaciji dro*e kaže da ne može da da odgovor.

– Što se tiče uzimanja opijata, ne mogu vam ništa potvrditi. Da bi se to utvrdilo moraju se uzeti uzorci krvi i ostalo, a to je predmet dalje istrage. Što se tiče boravka cijelog društva, srpska policija uradila je kompletu rekonstrukciju za svaki minut boravka u Beogradu

Obraćanje uživo možete pratiti na OVOM LINKU

Izvor Blic