ONA SVAKO VEČE LICE MAŽE OVOM KREMOM: Izgleda 10 godina mlađe od svojih drugarica! (RECEPT)

Sva genijalna dostignuća su jednostavna. A održati kožu mladom i svježom je sasvim moguće uz pomoć domaće kreme, koja uključuje jod. Dodajte još tri sastojka i vratite mladolikost koži

Imam prijateljicu koja sebi pravi domaću kremu za lice i svake večeri njome maže kožu. Kaže da je ovaj ritual naučila od majke i da ga se godinama pridržava. Kune se da nikada nije kupila ni jednu kremu protiv bora.

Da li je do genetike, ili do kreme, ne znam, ali znam da izgleda veoma mlado u odnosu na svoje godine. Od svih nas, koje smo nekada zajedno išle u srednju školu, ona izgleda 10 godina mlađe.

Ovo je recept za njenu domaću kremu:

Jedna kašika domaćeg meda;

1 kašika vazelina;

1 – 2 kapi joda;

1 kašika ricinusovog ulja.

Priprema: Sve se stavi u staklenu teglicu i izmiješa se dobro drvenom kašičicom. Čuva se u frižideru, ali ne duže od mjesec dana i ne pravi se dupla doza.

Ona svako veče kožu nahrani ovom kremom, a za bore ne brine, jer ih i nema.

Vazelin možete da koristite još u ovim situacijama:

1. Uređivanje obrva

Ako su vam se obrve “raščupale” i ne možete da ih ukortite, jednostavno na njih nanesite malo vazelina i očešljate ih četkicom za obrve. Bićete oduševljeni!

2. Meke i duge trepavice

Većina žena nije zadovoljna prirodnom dužinom trepavica, ali i u tome može da vam pomogne vazelin. Odlična je i jeftina zamena za skupe serume i ulja. Koristite četkicu od stare maskare kako biste svako veče na trepavice nanijeli malo vazelina. Za kratko vrijeme bi trebalo da uočite prve promjene.

3. Piling za tijelo

Pomiješate vazelin sa šećerom i eto vam najjeftinijeg, a tako dobrog pilinga!

4. Skidanje šminke

Ako vam je ponestalo mlijeka za čišćenje, šminku možete da uklonite i maslinovim uljem ili vazelinom bez imalo muke.

5. Uklonite žvaku sa odjeće

Ako se žvaka zalijepila za vašu odjeću, uklonite je vazelinom. Nanesite malo vazelina na žvaku i njegova ulja će razgraditi žvakaću gumu. Ostatke iščupajte ili očistite nožem.

6. Piling za usne

Laganim pilingom usana i područja oko njih uklonićete mrtvi, neželjeni deo kože. Dobar je trik nanijeti vazelin na četkicu za zube i lagano trljajti usne – neželjene mrlje će nestati, a usne će biti meke i sveže.

7. Krema za tijelo

Vazelin možete koristiti kao hidratantnu kremu za tijelo, pogotovo na dijelovima gdje se koža najčešće suši i gdje najčešće dolazi do zadebljanja – na primjer, na laktovima.

8. Podloga za parfem

Vazelin će pomoći da miris parfema duže ostane na vašoj koži. Na mjesta na koja nanosite parfem, najprije namažite tanki sloj vazelina i zatim poprskajte.

9. Umjesto flastera

Kako biste izbjegli stvaranje žuljeva, na ključne tačke namažite vazelin prije nego što obujete nove patike ili cipele.