SUPRUGA TOME ZDRAVKOVIĆA SE RASPLAKALA NAKON FILMA: Otkrila u koju ženu je Toma Zdravković bio zaljubljen, “ONA JE ZA NJEGA BILA NEDOSTIŽNA”

SUPRUGA TOME ZDRAVKOVIĆA SE RASPLAKALA NAKON FILMA: Otkrila u koju ženu je Toma Zdravković bio zaljubljen, “ONA JE ZA NJEGA BILA NEDOSTIŽNA”

upruga Tome Zdravkovića, Gordana, sinoć je odgledala film “Toma” o životu legendarnog pjevača.

Ona je otkrila zašto nije mogla da prisustvuje premijeri filma, ali i kako je reagovala kada je gledala.

“Nisam stigla na premijeru, jer u Kanadi stalno menjaju propise zbog korone. Jedva sam i sada stigla, desetak dana sam prikupljala sve papire”, kazala je Gordana koja je doputovala iz Toronta.

“Sinoć sam vidjela film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvijek, ali kada sam sinoć videla film, to je bilo strašno”, rekla je i zaplakala.

“Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da vjerujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on htio emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica… toliko podsećaju na Tomu da je to nevjerovatno”, rekla je supruga Tome Zdravkovića.

Gordana Zdravković kazala je da bi svima voljela ostaviti Tomine pjesme, piše BN TV

“Mladi su se izgubili, a voljela bih da se kroz njegove pjesme vrate ljubavi i emocijama. Tomi su pjesma, ljubav i emocija najviše na svetu značili. Stalno je tragao za time šta je to u njemu tako tužno. To mu je bila i posljednja pejsma koju je napisao”, rekla je Gordana.

Iskreno je govorila i o životu sa najvećim boemom. U braku su proveli 18 godina.

“Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo veoma konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. Bio je oformljena ličnost i morala sam to da prihvatim. Nisam htjela da ga mijenjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovjek koji je jako malo pričao, morala sam sama da dolazim do rešenja i saznanja šta voli i šta ne voli”, rekla je Goca i dodala:

“Bio je nepovjerljiv, stalno je imao sumnje. Počela sam da ga shvatam tek kada mi je rekao: Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vrijedno, to nije život. Govorio je da mu je isto da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: Zašto ljudi moraju da imaju vozačku dozvolu? Govorio bi mi: Nemoj da čekaš da nešto završiš da bi živjela, živi svakog trenutka.”

Nikada ga nije pitala gdje je bio i šta je radio

“Prije mene je imao tri braka i on nije trpio da mu neko govori šta može, a šta ne može. Bio je impulsivan, kada je nešto hteo – morao je to da uradi. U meni je našao ženu koja može da ga razume, bila sam mu mirna luka. Smatrala sam da treba da živi svaki dan najbolje što može, jer kada smo se upoznali već je bio bolestan. Nikada mu ništa nisam zamjerila, pratila sam ga u svemu. Volio je ljude mnogo, napisao je pjesmu Voleo bih da zagrlim sve nesretne ovog sveta. Pored mene je mogao i da se zaljubi. Kažem mu – Ako imaš neku muku, ako si se zaljubio, daj da riješimo problem. Nikada ga nisam pitala zašto je potrošio novac, gdje je bio, šta je radio. Za njega bi to bilo opterećenje. Rekao mi je jednom: Hoćeš li me pitati gdje sam bio tri dana? A ja mu kažem: Jel ti bilo lijepo? I On kaže: Jeste, a ja: To je važno, da ti je bilo lijepo”, rekla je Gordana Zdravković.

Gordana Zdravković kazala je i da pretpostavlja da je njen suprug bio zaljubljen u Silvanu ali da to nikada nikome nije rekao.

– Među njima je postojalo veliko prijateljstvo, ali ona je za njega bila nedostižna. Vjerujem da nikada nije imao hrabrosti ni da joj kaže da je voli. Kada je poginula, bio je očajan. Sjećam se da nam je Lepa Lukić to javila. Nikada ga takvog nisam vidjela, toliko tužnog – ispričala je ona u “Uranku” na K1.